logo
  • Om
  • Vilkår og betingelser
  • Kontakt
Applecademy
  • Forside
  • Den nemme guide til Mac e-bog
  • Guides
  • Ressourcer

Sådan opsætter du dit Apple Watch

Forside / Apple Watch / Sådan opsætter du dit Apple Watch
søndag, maj 03 rd, 2015 · no Comments

Du har købt et Apple Watch

Eller også er du bare interesseret i hvordan opsætningsprocessen fungerer.
Uanset hvad synes vi her hos Applecademy at det er fedt at du interesserer dig for den nye måde at bære teknologi på.

Denne guide vil forklare de vigtigste ting du skal igennem, for at indstille og forstå dit Apple Watch. Opsætningen fungerer stort set på samme måde, om du har Sport, Edition eller almindeligt Apple Watch.
Det skal siges at guiden ikke er 100% omfattende, men indeholder de vigtigste ting du skal vide for at få et tilfredsstillende forhold til det nye stykke teknologi der sidder om dit håndled.

1: Begynd at oplade det, og snup noget lækkert at drikke

Dit ur har allerede strøm på når du tager det ud af æsken, men som med alle andre elektronikprodukter der indeholder batterier, er det altid en god ide at sætte opladeren til og få ladet produktet helt op første gang man skal bruge det.

Snup noget lækkert at drikke, da det kan tage op i omegnen af en time at sætte uret op rigtigt. I hvert fald mindst lige så lang tid som det tager at opsætte en helt ny telefon.

Hvis uret ikke tænder når du sætter opladeren til, så tryk på knappen på siden (ikke den digitale urkrone) for at tænde det.

2: Start parringen med din iPhone

Uret vil allerførst spørge dig hvilket sprog du ønsker det skal bruge. Vælg et du kan forstå og vent så på at uret for konfigureret det.

Det næste skærmbillede du ser på uret beder dig om at åbne Apple Watch app’en på din iPhone. Så gør det og klik så videre på dit Apple Watch.

Nu vil dit ur til lave nogle små fine blå bobler skærmen, alt imens din iPhone vil åbne kamera app’en. Meningen er at du med dit kamera på din iPhone skal scanne de små bobler på uret. Hvis du har prøvet at scanne QR-koder med din iPhone før, så er det samme process man skal igennem.

Alt dette er for at gøre parringen nemmere. Hvis nu din telefon af en eller anden årsag ikke kan scanne boblerne, så tryk på den det lille “i” på uret, for at få en 6-cifret kode som du kan taste på din iPhone for at starte parringen.

3: Vælg din håndledspræference og tryk på en masse knapper

Nu skal du vælge hvilket håndled du helst vil have uret på. Apple Watch virker lige godt på både højre og venstre.

Efter det skal du acceptere Apples vilkår og betingelser. Hvis du har lyst til at læse dem, så hent noget mere at drikke, hvis ikke, så tryk bare accepter. Du skal også registrere dit Apple Watch med dit Apple ID, og vælge om du vil bruge lokalitetstjenester, Siri og om du vil sende diagnoser til Apple. Uret henter alle disse oplysninger fra din iPhone, så opsætningen bliver den samme.

4: Opsæt sikkerhed og vælg apps

Nu vil du blive bedt om at lave en tal-kode til uret. Når du bliver spurgt om du vil låse uret op med din iPhone skal du svare ja. Det som det betyder er at når du har uret på dit håndled vil det forblive låst op. Hvis du tager det af, så vil du skulle skrive tal-koden for at bruge det. Når det er på dit håndled, vil dit ur også låse sig op når du låser din iPhone op.

Det sidste du skal svare på er om du vil installere nogle prædefinerede apps på uret fra starten af, eller om du hellere selv vil installere dem en efter en. Det er helt op til dig, men at have nogle apps på uret fra starten af skader selvfølgelig ikke.

Som det er nu, så fungerer Apple Wacth apps som en udvidelse af de apps du har på din iPhone. I et senere skridt skal vi kigge på hvordan du administrere de apps der er på uret via Apple Watch app’en på din iPhone.

5: Vent

Dette skridt kan godt tage lidt tid. Uret skal hente en masse informationer og apps over fra din iPhone. Man kan se hvor langt det er noget på den progress bar der bevæger sig rundt om Apple logoet på skærmen.

Vær opmærksom på at når indikatoren er nået helt i mål, så kan uret stadig godt hente informationer fra nogle af de apps du har på din iPhone, og derfor kan det godt føles lidt langsommere under de første minutters brug.

6: Opsæt et Watch Face

Tillykke! Hvis du ville kunne du sagtens stoppe nu, og selv dykke ned i uret muligheder. Men hvis du vil have endnu bedre føling med uret, så er sandheden den at du kun er lige omkring halvvejs.

Men du fortjener en lille pause, så nu skal du have mulighed for at lege lidt med de forskellige urskiver du kan vælge imellem. Sådan gør du:

  1. Hvis du ikke allerede er på urskiven, skal du trykke på den digitale urkrone, indtil du er. Du skal muligvis trykke mere end én gang, men ikke holde den nede (det er Siri), og tryk ikke for hurtigt (dobbeltklik på kronen skifter til din sidste anvendte app).
  2. Nu skal du Force Touch på urskiven. Som udtrykket antyder så du trykke en smule hårdere ned på skærmen end når du blot trykker almindeligt. Du ved du har lavet et Force Touch når urskiven krymper.
  3. Swipe til venstre og højre indtil du finder en urskive du godt kan lide.
  4. Når du finder en skive du kan lide trykker du bare almindeligt på den for at vælge den.
  5. Hvis du gerne vil tilpasse den, skal du trykke på Tilpas-knappen nederst.
    a. Nu vil du se urskiven i stor format, men optegnet rundt i kanten og med et par prikker øverst.
    b. De grundlæggende muligheder er således: På hovedskærmen kan du vælge hovedindstillinger, såsom farver, eller om du vil have et billede at en fisk eller en blomst, eller hvilken skala du vil have på chronometeret. Så kan du swipe til højre eller til venstre for at vælge flere indstillinger.
    c. For hver af disse du kommer frem til, kan du ændre indstillinger ved at dreje på den digitale krone.
    d. Det lyder alt sammen lidt indviklet, og det er det også til at starte med, men du lærer hurtigt at finde ud af hvornår du skal bruge almindelig touch, force touch og den digitale krone.

7: Dyk ned i dine indstillinger

Ligesom din iPhone, så har Apple Watch en lang række muligheder for at lave forskellige indstillinger. Du kan lave nogle af dem selve uret, men det er hurtigere og nemmere bare at få klaret de fleste i app’en på den iPhone – den efterfølgende synkronisering er hurtig.

Indstillingerne er delt op i nogle sektioner. Øverst er det meget generelt, mens det bliver mere app-specifikt længere nede ad listen.

Som en anbefaling, bør du som minimum kigge på Lyde og prik. Det er her du bestemmer hvor højt uret skal bippe når der kommer en notifikation. Et forslag er at vælge notifikationslyden fra da det ellers hurtigt kan tage overhånd. Det er også her du kan vælge hvor kraftigt uret skal prikke til dig når det kommer en notifikation – prøv dig frem for at finde det niveau der passer bedst til dig.

8: Opsæt Aktivitet app’en

Apple har puttet nogle forskellige systemer ind i dit ur for at kunne måle dit helbred. Der er en Workout app, og en pulsmåler for at kunne overvåge motion, men den du nok kommer til at kunne lide bedst er Aktivitets app’en. Den måler din aktivitet i løbet i dagen. Den måler når du bevæger dig, når du dyrker motion, og når du bare står op. Du kan også sætte den til at minde dig om at stå op en gang i mellem, så du får lidt gang i benene.

Men den gør ikke noget af før du har sat den op til det. Nogle mennekser har sikkert gode grunde til at slå den til, men for de fleste er det en god reminder til ikke at være for doven. Åben Aktivitets app’en på dit ur. For at finde den skal du først navigere frem til din app-oversigt ved at trykke på den digitale krone. Når du kan se alle de små runde apps, kan du trække dem lidt rundt indtil du kan se Aktivitets app’en. Når du åbner den, åbner den automatisk også på din iPhone.

Snus lidt rundt i alle detaljerne på urets skærm. Hvis du vil kan man også indsætte nogle af målerne i nogle udvalgte urskiver.

9: Personliggør dine notifikationer

Nu er det tid til at bore lidt i notifikationsindstillingerne – det sker på din iPhone. Som udgangspunkt, så er alle notifikationer du har slået til på din iPhone også slået til på dit ur. Men hvis du er ligesom mig og mange andre, så har du sikkert ikke ryddet så meget op i hvad du får af notifikationer. Den der “Køerne er klar til at blive malket”-notifikation fra Hay Day er måske ikke så slem på din telefon, men på dit ur om håndledet kan den være super irriterende.

Så gå en tur igennem listen i Apple Watch app’en på din iPhone, og slå de apps fra som du ikke vil have notifikationer fra på dit ur. De vil stadig dukke op på din iPhone.

10: Opsæt musik og et par bluetooth høretelefoner

Dit Apple Watch kan bruges til nogle forskellige ting, selvom du ikke lige har din iPhone i nærheden. Du kan blandt andet afspille musik når du træner. For at kunne det skal du ind i iTunes- eller Musik-app’en på din iPhone og og synkronisere nogle numre til uret (Beklager Spotify-brugere). Lav en playliste og gå så ind i indstillinger for musik i Apple Watch app’en på telefonen, hvor du kan vælge den playliste du har lavet. Grunden til at du ligeså godt kan gøre det nu, er at det tager lidt tid at overføre musikken, og at uret alligevel skal sidde i oplader for at kunne gøre det.

Uret har ikke jackstik til høretelefoner, så du får brug for et par bluetooth-høretelefoner for at kunne lytte til musikken. For at parre dem med uret skal du gå ind i bluetooth indstillinger i Indstillinger på uret.

11: Organiser dine apps og sæt præferencer

Apps på et Apple Watch er organiseret ligesom en bikube. Ur-app’en er hovedapp’en og er altid placeret i centrum. Du kan bruge den digitale krone til at zoome ind og ud på områder af app’ne og du kan bruge fingeren på skærmen til at trække dem rundt. Der er højst sandsynligt kun nogle få apps du vil bruge hele tiden, og derfor er det smart at have dem omkring centrum. For at placere dem der skal du åbne Apple Watch app’en på din iPhone og gå ind i App Layout, hvor du så kan få lov til at trække dem rundt.

Det er også en god ide at kigge lidt rundt på indstillingerne i Apples egne apps. For eksempel lige at tjekke hvad for nogle notifikationer du får fra Mail.

Næsten færdig!

12: Opsæt dine kontakter

Det næstsidste skridt! Nu skulle alle dine kontakter gerne være synkroniseret over fra din iPhone. Du kan se dine Favoritter ved at trykke på knappen på siden af uret, og derefter kan du bruge den digitale krone til at vælge en kontakt. Som udgangspunkt har uret valgt de Favoritter du har på din iPhone, men hvis du vil have nogle andre kontakter på uret, kan du lave det om i Apple Watch App’en på din iPhone.

13: Så er det bare i gang

Det var det! Det kan godt være der stadig er noget data der er ved at blive synkroniseret over fra din iPhone, så gå ikke i panik hvis det føles som om det hakker lidt til at starte med. Det bliver meget bedre så snart synkroniseringen er færdig.

Der er stadig meget som du kunne gøre. Apple har en hel sektion med Apple Watch apps som du kan udforske, og du kan se Apples favoritter i Apple Watch app’en på din iPhone. Hvis du kender andre med et Apple Watch kan du sende dit hjerteslag til dem, du kan sige: “Hej Siri” for at aktivere Siri og snakke med hende, eller du kan lave din urskive om endnu en gang.

Tillykke med dit nye Apple Watch!

KUNNE DU LIDE HVAD DU LÆSTE?
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv beriget med de bedste indlæg fra månedens løb direkte i din inbox.
Få de bedste tips og tricks; de bedste apps-anbefalinger; og få mere værdi i dit Appleprodukt.
Vi hader spam! Din email-adresse vil ikke blive solgt eller delt med nogen andre.

Share
Sådan gør du hvis din iPhone er blevet våd
Red dit Apple Watch og iPhone fra notifikations-helvede

Leave a Reply Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg blandt guides

Kategorier

  • Apple Watch (2)
  • iPad (3)
  • iPhone (3)
  • Mac (6)

Annonce

Seneste indlæg

  • To tips til at få mere plads på din Mac
  • 10 tips til at gøre din Mac hurtigere

Følg os på Twitter

Følg @applecademy

Følg os på Google+

© 2015 APPLECADEMY.DK

Email: hej@applecademy.dk – CVR: 36362375

Annonce

Keep your Mac clean and fast with CleanMyMac 2!

© 2015 APPLECADEMY.DK

Privatlivspolitik

APPLECADEMY.DK

Email: hej@applecademy.dk
CVR: 36362375

Designet af Medianaut.dk

Annonce

Keep your Mac clean and fast with CleanMyMac 2!