Ressourcer

De bedste programmer og apps til din Mac, iPhone og iPad.
Vælg på knapperne nedenunder, hvilket produkt du gerne vil se apps til.

Mac

Huskelister og noter

text icon
Clear - 79 kr.
En decideret huskeliste-app.
Jeg bruger den til alt jeg skal huske på; indkøb, folk jeg skal huske at kontakte, to-do dagslister osv. Det bedste ved det hele er at programmet er så simpelt, men stadig effektivt. Det synkronisere automatisk via iCloud, så når du laver en ændring på din Mac, så kommer ændringen også på din iPad eller iPhone. Det er muligt at oprette flere lister, og sætte påmindelser. For mig er det blevet en vigtig del, for at komme igennem min hverdag ugen at glemme noget 🙂
Du kan læse mere, eller downloade programmet ved at trykke her
text icon
Day One - 79 kr.
Et program til at føre dagbog.
Jeg har brugt dette program i et stykke tid nu. Jeg har fundet ud af at det kan være godt og nyttigt, at få det man har i hovedet ned på “papir”.
Dette program er bygget op på fuldstændig samme måde som en dagbog. Når du opretter et nyt indlæg svarer det til en ny side i bogen, og det bliver gemt med dato, lokation, temperatur og vejr. Det er også muligt at tilføje billeder. Og så kan man beskytte den med kode så den ikke kan åbnes af nysgerrige sjæle. Den synkroniserer via iCloud så du også kan lave indlæg fra din iPhone eller iPad.
Godt, simpelt program, som du kan læse mere om eller downloade her
text icon
Evernote - gratis
Evernote er blevet et af de mest anvendte notes-programmer verden over. Programmet har også rigtig mange brugbare funktioner. Man kan oprette flere forskellige notesbøger; oprette arbejdsrum, så man kan samarbejde med andre der bruger Evernote; gemme webartikler, billeder, pdf og meget mere.
Evernote har en avanceret søgemaskine indbygget, så man hurtigt kan finde noget tekst uanset om det er fra et billede, pdf eller noget man selv har skrevet.
Evernote synkronisere også på tværs af dine mobile enheder, så du er altid up to date uanset om du har din mobil, iPad eller computer med.
Læs mere om Evernote her.

Windows på din Mac

text icon
Parallels Desktop - 79,99€
Hvis du har nogle programmer som udelukkende kører på Windows eller du bare gerne vil have Windows på din Mac, så er det muligt at installere det der hedder en emulator, så du både kan køre Mac OS X og Windows samtidig. Sådan en emulator er Parallels Desktop.
Måden det fungerer på er at du installerer PD på din Mac, og så har du mulighed for at købe en Windows licens, og så installere Windows inde i PD-programmet. Det er slet ikke så svært som det lyder. Nu har du så mulighed for at trække filer i mellem de to styresystemer, åbne enkelte Windows-programmer og meget mere.
Det er ikke kun Windows du kan installere i PD, men også Linux og Google Chrome.
Det som jeg selv har brugt det til er mest computerspil som kun var udgivet til Windows, men der har det også fungeret super fint!
Du kan både købe programmet og læse mere om det hvis du klikker her
Vi har også lavet en skridt-for-skridt guide til hvordan du installerer Parallels Desktop på din Mac – find den her.

Skydrev

text icon
Dropbox - gratis (2GB), 9,99€/måned (1TB)
Dropbox er personlig lagerplads på Internettet. Det vil sige at du har et beskyttet sted på nettet hvor du kan lægge alt fra billeder til dokumenter og filmklip m.v. Du har adgang til skydrevet fra alle dine mobile enheder, så du kan tilgå dine filer overalt. På din Mac kommer der til at ligge en mappe i Finder med direkte adgang til skydrevet. Du kan endda logge ind på Dropbox’s hjemmeside hvis du ikke lige har adgang til din telefon eller computer.
Jeg bruger selv Dropbox – her gemmer jeg alle de ting jeg vil være sikker på ikke at miste hvis min computer en dag skulle blive stjålet eller gå i stykker.
En anden smart funktion i Dropbox er at min lynhurtigt kan dele en fil, ved at give en anden person lov til at få adgang til lige netop den fil man gerne vil dele.
Kom i gang her.
text icon
Google Drev - gratis (15GB), 1,99$ (100GB), 9,99$ (1TB)
Google Drev fungerer lidt på samme måde som Dropbox. Her har du bare 15GB lagerplads gratis i stedet. Hvad for en af de to der er bedst er en smagssag – begge tjenester har nogenlunde de samme funktioner; Google Drev dog lidt flere hvis man bruger Andriod telefoner eller tablets.
Jeg er faktisk også selv begyndt at bruge Google Drev for nyligt, og integrationen med Mac, iPhone og iPad fungerer sømløst.
Læs mere om Google Drev her.
text icon
Shazam - gratis
Du kender det sikkert godt… Du hører en sang som du synes er god, og vil gerne finde ud af hvad den hedder og hvem der har lavet den. Men nogle gange kan det være noget nær umuligt. Denne app er din ven i nøden. Ved at holde telefonens mikrofon hen til derfra hvor musikken bliver spillet, kan Shazam på få sekunder finde ud af præcis hvad det er for en sang der bliver spillet. Alle de numre du har søgt på, bliver gemt så du altid kan finde dem igen. Læs mere om Shazam ved at trykke her.
text icon
Afterlight - 8 kr.
Hvis du kan lide at tage billeder er denne app et must for dig. Denne app er spækket med filtre, teksturer, rammer og andre måder at tilpasse sine billeder. App’en fungerer simpelt og hurtigt, og på en meget ligefrem måde. Se mere om den her.
text icon
7 Min Workout - 25 kr.
Denne app er hurtigt blevet en af de mest populære træningsapps på App Store. Meget simpel, men effektiv. Strategien er at der er 12 øvelser som man laver i 30 sekunder med 10 sekunders hvile imellem. På den måde kan du komme hele kroppen igennem på 7 minutter. App’en holder styr på tiden, og viser med videoklip, hvordan øvelsen skal udføres. Klik her for at læse mere.